Το Ξενοδοχείο

Το Ξενοδοχείο

Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο της οικογένειας Sartori, ανοίγεις την πόρτα στην ιστορία της Κρήτης που συνδυάζει τον Μινωϊκό, Αραβικό, Ενετικό και Οθωμανικό πολιτισμό των κατακτητών που πέρασαν από το νησί. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης μια ανάσα από την πλατεία Ελευθερίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει τον χώρο που διακοσμείται από αυθεντικά έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών.

Το ξενοδοχείο Sartori Concept Hotel προσφέρει απλόχερα μια ξεχωριστή εμπειρία πολιτισμού και ιστορίας, που συναρπάζει τον επισκέπτη κάνοντάς τον, ιχνηλάτη της Κρήτης και ειδικότερα της πόλης του Ηρακλείου.

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν το τέλειο καταφύγιο για να ξεφύγετε από τα πλήθη.

Το ξενοδοχείο προσφέρει τέσσερα διαφορετικά exclusive και κομψά δωμάτια, με ιδιωτικό μπάνιο.

Ελπίζουμε πραγματικά να απολαύσετε τη διαμονή σας και να νιώσετε την αγάπη και τη θετική ενέργεια που δώσαμε για τη δημιουργία αυτού του χώρου.

Από τον Αρχιτέκτονα

Σκοπός  του αρχιτεκτονικού γραφείου “Habitat Architect” ήταν να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό  χώρο αισθητικής στον όποιο θα μπορέσει ο καλεσμένος να χαλαρώσει, να ονειρευτεί και να εμπνευστεί . 

Χωροθετείται στα Ενετικά Τείχη της πόλης του Ηρακλείου σε δυο πλήρως ανακατασκευασμένα κτίρια με εσωτερικό αίθριο. Βασική σχεδιαστική αρχή στις εξωτερικές όψεις των κτιρίων ήταν ο σεβασμός της Λαϊκής αρχιτεκτονικής μορφής και η διατήρηση των κελυφών αναβαθμισμένα με δυναμικό χρωματισμό. Στον σχεδιασμό του αίθριου και του εσωτερικού χώρου της reception και των τεσσάρων δωματίων χρησιμοποιήθηκαν συνδυασμένες μορφές, σχήματα και χρώματα από χαρακτηρίστηκα στοιχειά των διάφορων πολιτισμών που πέρασαν από την πόλη, αποδίδοντας τα με σύγχρονη μορφή και σπάνια αρχιτεκτονική αισθητική.

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο που οι ταξιδιώτες να μην μπορέσουν να ξεχάσουν ποτέ.